Hasseltse Hotelschool opent twee nieuwe didactische keukenruimtes en restaurants

Het kookeiland
Sinds 1 september 2019 kunnen de leerlingen van de Hotelschool Hasselt terecht in twee nieuwe didactische keukenruimtes en restaurants.
“Dit kadert helemaal binnen onze plannen”, zegt Algemeen Directeur Carlo Gysens van scholengroep GO! Next. “Op amper zes maanden tijd werd dit project afgerond.”
“De volledige afdeling die we ‘Het kookeiland’ noemen, beslaat 500 vierkante meter en huisvest twee keukens met 26 gasfornuizen. Daarnaast zijn er twee didactische restaurants met een maximale capaciteit van 72 gasten. Hier kunnen tot 52 leerlingen tegelijk aan de slag. In eerste instantie zullen vooral de leerlingen van de eerste graad er de praktijklessen keuken en restaurant volgen, maar ook de hogere jaren kunnen er terecht.”
“Dit project betekent uiteraard een grote meerwaarde voor onze hotelschool en voor de afdeling hotel van het volwassenenonderwijs”, zegt AD Carlo Gysens.
Sinds 1 september 2019 kunnen de leerlingen van de Hotelschool Hasselt terecht in twee nieuwe didactische keukenruimtes en restaurants.
“Dit kadert helemaal binnen onze plannen”, zegt Algemeen Directeur Carlo Gysens van scholengroep GO! Next. “Op amper zes maanden tijd werd dit project afgerond.”
“De volledige afdeling die we ‘Het kookeiland’ noemen, beslaat 500 vierkante meter en huisvest twee keukens met 26 gasfornuizen. Daarnaast zijn er twee didactische restaurants met een maximale capaciteit van 72 gasten. Hier kunnen tot 52 leerlingen tegelijk aan de slag. In eerste instantie zullen vooral de leerlingen van de eerste graad er de praktijklessen keuken en restaurant volgen.”
“Dit project betekent uiteraard een grote meerwaarde voor onze hotelschool en voor de afdeling hotel van het volwassenenonderwijs”, zegt AD Carlo Gysens.
Twee oud-leerlingen, Peppe Giacomazza (La Botte) en Laurens Snykers (Zoethout) openden de keukens met een kookduel, daarbij geholpen door een leerlingenteam. “Zo zien ze meteen hoe motiverend een nieuwe keuken kan werken”, zegt Pepe. “Vroeger waren we dolgelukkig als er hier een nieuw toestel binnenkwam. Nu is er een gloednieuwe keuken. Dat moet de jongeren een boost bezorgen.”
Bron: HBVL 22/6/2019

